meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Tuesday, May 3, 2016

~Mary Kay May 2016 Promotion~

Assalamualaikum eberibadehh..
 
Dah nak tido dah keee? Kite baru nak kongsi sharing is caring dengan chuols May promotion dari Mary Kay. Hihihi.
 
Let me start with the Spring Soap Set. Aaaaa. This one really caught my attention tauuu. The packaging is very sweet. Tak caya cuba la tengok bawah ni.
 
 
wahhh. dah rasa macam jalan-jalan kat garden dahh. bestnye!
 
Next is Younger Looking Set. Ni sesuai untuk kegunaan para ibu-ibu diluar sana. Bukan anak-anak je nak kulit sihat nampak muda okay.
 
 
 
Another set that makes me feel like buying. Hihi. The Cool Confident Set. This one is for body. Toning lotion, cellulite gel cream dapat fee body wash & shave yang sangatttt wangi tauuuu.
 

 
 
Last but not least, the last pampering set is the three formulas of botanical effect mask. Mask from Mary Kay is the best guys! Kalau bole nak pakai tiap2 malam sebab rasa sangat selesa. Berry niceee!
 
 
 

Okay. Actually ada lagi promo untuk bulan, nanti kita update lagi okay. Ada sapa2 nak grab promo2 ni? Bole PM kite okay.
 
p/s: rasa macam nak beli semua utk diri sendiri jeeee. hihi.
 
Okay, selamat malam. Muahh.
#jubs_marykay
 
 

Monday, May 2, 2016

~Mary Kay Product Review #skinvigorate~

Assalamualaikum!

Hello readers. Dah makan ke belum? Okay, pastikan anda semua dah makan kerana entry hakak hari ni akan memerlukan tenaga yang lebih untuk baca kerana ia bakal menggegarkan pucuk naluri anda. Hahahaha, Takdelah. Kidding. 

Seperti yang dijanjikan, hari ni aku nak buat review salah satu produk dari Mary Kay. My first review la kiranya. I want to start with 

Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush. 

Hoyeahh! Sape yang pernah try boleh seppp2 bom2 laga punggung satu kali! Memang berjoget bile tiap kali nak pakai skinvigorate ni. Jadi apa yang speselnya alat pencuci Mary Kay ni? Adakah dia mampu mengubah wajah anda persis bidadari? Siapa yang suka baca, bole baca dekat sini



Secara mudahnya pencuci ni:

1. battery operated - dia takde wayar. ko boleh bawak pegi mana2. kalau pegi travel ke balik kampung ke senang kan? tapi jangan la lupa bawak bateri. haha

2.waterproof - yang ni boleh kena air. tapi bukan la maksudnya ko bole bawak masuk menyelam sambil cuci muka dalam air plak. okay. bila nak basahkan brush dia ko bole je lalukan kat air sinki tu. 

3.saiz - sesuai tak besar sangat. just nice that it fits your palm. macam kau pegang mikrofon tu. haaa

4. pembersihan yang maksimum - brush dia lembut je. dia bole berputar dengan 2 kelajuan yang berbeza. ko bole pilih. nak laju mcm need for speed or nak perlahan je but either one kesan dia memang lebih bersih dari cuci pakai jari.


Every box of Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush comes with batteries and 2 brushes. Bole bertahan selama 6 bulan (3 bulan untuk setiap berus la lebih kurang). Berus tu bole dibeli berasingan kalau dah tamat jangka hayat dia. Gituuu.

Aku tak pernah cuba jenama lain. First time guna and now i'm stuck with it. Kerana perbezaan dia sangat ketara. Rasa kulit lebih lembut dan licin. Pori dah makin kecil. Aku rasa aku ada masalah white head yang kritikal jugak dekat dagu dan sekeliling bibir. Now slowly dah hilanggggg. Magis i tell youu.

Best kan? Aku pun guna pagi dan malam je, Letak pencuci kat muka. Kat dahi, hidung, pipi kiri dan kanan dan dagu. Lepast tu guna la pencuci tu. Ikut manual dia 15 saat setiap area. Maka aku pon mengira la kuat-kuat macam main hide and seek tu. Haha. No lah. Kalau tak paham, bole tengok kat bawah ni.


video



Haaa. Nampak tak kekotoran yang tertinggal kat berus tu. Bayangkan apa yang tinggal lagi kat muka kite bila cuci pakai jari. But again, terpulang pada individu. I'm just sharing this, but it is highly recommended. 

Saya dah rasa perbezaannya. Anda mau jugak? PM me okay. After all, i'm you Mary Kay Independent Beauty Consultant. Muaahhh.

Till then. Nanti kita buat review lagi okeh. :)


~juliana_mary_kay~

Sunday, May 1, 2016

~Dunia Baru Bersama Mary Kay~


Assalamualaikum!

Hello again dear readers! Hope you guys are having an awesome weekend! Almaklum la Monday is public holiday. Hari pekerja ye. So happy hari buruh yeeee. So to make it a not so short but very sweet entry, i just want to share with you my current obsession. Hihi. Berapa banyak karen daaa. Anyways, just so you know, i have just joined to be part of Mary Kay team. Oh yeah. I am an Independent Beauty Consultant of May Kay. How i started is a bit funny but i'll share about it another entry InsyaAllah. 




 
Malu2 nak selfie time ni so selfie dari cermin je laaaa. 




 

Merasa mask botanical effect F1, F2 & F3. Ignore saiz bola mata ala2 ping pong tu. Takleh watpeee.




Jenggg jenggg. Before and after make up. Nampak cerah sikit kan???? Tapi tu effect lighting sebenarnya. Bukan sebab produk ni kasi cepat putih okayyy. Jangan salah faham. Ada banyak lagi yang boleh diperbaiki. Seperti kening tu. Hihi. Barang2 make up dia sangat cantikkkk. Buktinye tengok la aku ni. Dari tak cantik dah jadi pari-pari. Hahahaha. Pleaseee pleaseee buy them. From Mary Kay. Through meeee. Hahaahahaha.


yang atas ni plak partner yang duduk sebelah aku. the first 15 minute masing-masing macam malu-malu la. maklumla dua2 pon first timer. pastu dah tak ingat apa dah. gelak2 mcm dah kenal 10 tahun, which is also one good thing i get from Mary Kay. Bonding tahap manis koko krunch. Happy indeed to make new friends.





Yesss. Yang ni la recruiter saya. Senior Beauty Consultant Miss Afiqah. Gorgeous aint she? Nampak je tinggi. Tapi adik-adik je ni. (ape kaitan?)

 

Dannn ini adalah wanita-wanita cantik yang aku baru kenal semalam.  
Yang lima dari kanan is our sales director. Mira nama dia. The prettiest of all. Hihi.


Nampak tak betapa aku teruja. Time aku menaip ni pon aku still terbayang-bayang la muka-muka cantik wanita-wanita ni. I was inspired by each of them. Masing-masing ada kehidupan dan cerita mereka tapi ramai antara mereka ni yang dah capai macam2 dalam Mary Kay. Kalau mereka boleh, mengapa tidak akuuuu? Kalau aku boleh, mengapa tidak kauuu? Kannn? Haha. 

Alright. Till then. Nantikan entry seterusnyeeee. Stay tuned. Muahhhh.


p/s: anda berminat nak tau lebih lanjut tentang produk Mary Kay? bole info kat hakakkkk. After all i'm your Mary Kay Independent Beauty Consultant. :)








Tuesday, February 2, 2016

~ Bila Rasa Nak Resign Menjelma~

Assalamualaikum!

hai semua. time aku menaip ni, aku tengah serabut sebenarnye. nak tau nape? sebab keje banyak and otak aku dok fikir nak meresignkan diri sebenarnye. chuppp. jangan cop aku bukan2 ye. aku bukannye tak bersyukur dengan keje aku ni. akan tetapi aku dah takde jiwa nak buat keje. tahap dah soul-less la sampai aku bole biar je deadline keje2 aku tu berlalu begitu without even care to notify the person in charge yg keje aku tu aku tak hantar lagi. aku konfius la. aku takde hati ke malas nak buat keje eh? huhuhu

perasaan ni bukan baru tau. dah lama sebenarnye. even before aku report masuk keje sini lagi. sbb alkisahnye minah yg keje post aku dulu ni pon member2 la. time dia pegang position ni aku temp je kat comp aku yg skang ni. time tu dia selalu gak ngadu kat aku pasal betapa dia tak suka keje ni. aku tak igt sgt la sbb ape dia tak suke keje ni. tak mencabar agaknye.

kalau ko tanye aku nape, basically aku tak suke kot keje ni (ke aku mmg ade masalah bile namenye buat keje? ish konfius aku). sbb aku bukan dari bidang yg aku keje skang. ceh alasan takleh pakai. mak aku selalu ckp yg aku ni bagus sbb aku bole buat ape yg org lain takleh buat. dia tak tau padahal aku buat keje pon caca merba je. sedih tau bile pikir balik. mak ayah aku mmg look high up on me for being part of where i work now. aku plak bole rase nak resign. hari2 plak tu fikir mcm tu. siap letak target nak keje sini 3 tahun je. pastu nak benti like no matter what happen. nekad la konon.

kadang2 aku pikir antara sebab aku nak resign ialah sebab aku takleh bawak dah keje ni. padahal keje aku senang je weh. consolidate report je. report je. TAPI....yang aku rase susah ialah nak memastikan ke'eficient'nan keje yg aku buat tu. how to simplify things. bab tu mmg aku fail weh. i always end up buat keje yg takde faedahnye. buat keje 2,3 kali. tapi takde impact pon. sampai satu tahap aku rase bosan la gileeeee.

ape choice yg aku ade skang ek? nak resign tp takde keje lagi. pastu bukannye aku ade laki. kalau ade laki bole susahkan laki aku. ni nak susahkan mak bapak mcm nampak sgt ketakbergunaan aku tu. ade ke perkataan tu? dah. baik aku stop dulu merepek pasal resign ni. bincang sampai esok pon takde kesudahan. huhu.

aku chow dulu. dah nak pukul 6.00 ptg. ha! jgn nak memandai buat cite aku mengadap dan mengarang entri ni seharian sampai aku tak buat keje eh. aku tampor laju2 kang. nak get ready. aku nak balikkkk. bubbyeee!

-buncit-

Monday, September 28, 2015

~Patah Riuk Jemari! ~

Assalamualaikum! Selamat tengahari.

Dah lunch ke? Aku takde selera la plak hari ni. Cancel terus nak lunch ngan kawan. Padahal lapar gile! So ape yang best aku nak update hari ni. Today's post is special to those who love to shop online!! Sepp sikit sape yang suka shopping online ni. Ever heard of #mycybersale2015? It's the biggest online sale in town. Bila start? hari nie wehhh sampai 2nd October 2015. Aku pon tak usha lagi byk mane produk2 yang ade sale ni. so jom la same2. Just go to www.mycybersale.my dan silalah shopping online sampai patah jari-jemari kau tu. maklumlah dunia sekarang dihujung jari jeeee. jom reramai!

p/s: belanja aku pedo seketullll. hehehe




p/s: sumber gambar dari MDeC. peace!



~juliana~