meebo

:: Geng-geng Aku Buncit ::

Thursday, May 12, 2016

~#marykayproductreview Oil-Free Eye Make Up Remover by Mary Kay~

#marykayproductreview

 







Yes. Iklan lagi. Awas post kali ini panjang. Tapi kalau nak dipendekkan, biar aku perkenalkan sejenis cecair yang boleh membeliakkan mata anda. Wowww. Cecair apakah yang dimaksudkan?
.
Jeng3x. Mestilah the one and only oil free eye make up remover by Mary Kay.
.
So kenapa mesti ada item ni?
.
Sebab item ni memudahkan kerja2 penanggalan make up di bahagian mata. Baik eye shadow, mascara (nak2 yg waterproof) eyeliner dan yang seangkatan dengannya. Wehh. Tahu tak kulit dibahagian mata adalah yang paling nipis dan sensitif pada tekanan. Aku baru tau. Jadi mesti ada penjagaan yang rapi disituuuu. Unless kau suka mata kau nampak macam panda, berkedut dan berkantung. Tak kann? Okay teruskan membaca.
.
Sebelum ni kalau aku pakai make up, memang ada masalah nak tanggalkan eye shadow especially mascara la (tu pon aku pakai hidup segan mati tak mau). So what i did was, standardlah taruk baby oil tak pun wet tissue dan tonyoh la sampai rasa macam nak kedalam bola mata aku. Tu diaaa. Tanggal tapi merana. Haha. Dua2 pon tak elok sebenarnya.
.
Tapi tu sume sementara jeee. Sebab aku dah mula gunakan oil-free eye make up remover dari Mary Kay ni la. Sapu dan make up pon tanggal. No more hard tonyohan in my eyes.
.
Next, tau tak eye make up remover ini bebas minyak? Serius. Yang terapung2 ituu bukan minyak tapi silikon wehh. Bayangkan kau bersihkan make up dimata sekaligus kau sapu silikon kat situ yang bertindak sebagai ejen untuk menganjalkan kulit bawah mata tuuu. Patutlah kemain relaks mata aku ni. ZzZzZ. Haha.
.
Selain tu, eye make up remover ni kau bole guna dekat bahagian bibir uiii. Bagus tak? Maksudnya bibir kau pun dapat penjagaan silikon disitu. 


Jadi ia bukan sekadar mencuci solekan kita tapi menjaga dan memberikan kelembapan pada kulit kita dengan harga mampu milik. Tu yang pentinggggg!! Haha

p/s: Mungkin ada antara kita yang dah ada jenama kegemaran sendiri tapi tak salah kan kalau nak cuba? Sebab bukan aku je yang cakap okay. Ramai yang dah mencuba.Jika berminat nak cuba, bole contact perunding bebas Mary Kay anda. You may also contact me. :)

Yours beautifully,
Jubs_MaryKay


Sunday, May 8, 2016

~ESRS~

Assalamualaikum and hello guys! Another Mary Kay post for today. Before it gets cold, i better share it here. Hihi. Tak sudi baca takpaaa. Kalau ampa baca i lebiu so strong la. 

  Okay. So yesterday marked another great moment in my journey with Mary Kay. I went to the Essential Steps To Reach Success (ESRS). It was a two days training, dimana segala jenis ilmu diberikan mencurah-curah sampai rasa dua hari pon tak cukup sebenarnya. Cover segala macam topik. Bila dah join jadi perunding kecantikan ni, maka memang sangat2 digalakkan hadiri kelas ni. Dalam Kelas ini la kita akan diberi pendedahan dan maklumat pasal produk, kelas penjagaan kulit, kelas solekan, pengurusan perniagaan dan banyak lagi la. Banyak sangat sampai aku tak tau camna nak share. Haha.    Yang best pasal Mary Kay ni, kau invest sikit tapi pulangan dia lumayan. Contoh paling mudah kau daftar kelas ni bayar RM50, untuk dua hari, tapi lepas tu kau dapat voucher RM200.00. Bestkan? Selain tu kau dapat sijil dan jugak pin ESRS. Menandakan kau adalah perunding kecantikan yang disahkan oleh Mary Kay Malaysia. Bukan suka suki kau ngaku punya. Secara tak langsung kan, kau akan rasa sangat dihargai. Betul. Tak tipu.    So kelas ni dua hari je. Tapi serius aku rasa tak cukup. Rasa nak attend lagi dan lagi sebab banyak sangat info dorang kasi. Tapi kalau attend the second time takde la dapat voucher RM200.00 lagi. Haha.   
Recruiter kami orang yang sama. Kalau dalam group dua2 krik krik. Dah jumpa depan2 baru la okay sikit. Haha
   
2nd day dah ramai kawan. Hence the wefie.
Impian yang aku terjemahkan dalam lukisan. Tapi sebab tak sempat aku terlupa nak bubuh timeline. Huhu
Okay. Dah certified. Dah bole start buat facial class. Hihi
How do i look?
  P/s: Dua hari ni memang aku sangat bersemangat nak teruskan apa yang dah aku mulakan. Biarlah orang nak kata ape pon kan. Aku invest tak kacau tiang rumah kau pon. Biarlah steps aku agak slow dari yang lain pon kan, yang penting aku amik inisiatif untuk ubah diri aku. Doakan aku ehhh. Ehh. Tapi ada tak yang berminat nak join sama? Kalau korang tibe2 rasa nak naik satu bot dengan aku pon boleh laaa kabor. Kita sama2 naik dengan Mary Kay. Hihi.      Yours sincerely,    Jubs_marykay    

Tuesday, May 3, 2016

~Mary Kay May 2016 Promotion~

Assalamualaikum eberibadehh..
 
Dah nak tido dah keee? Kite baru nak kongsi sharing is caring dengan chuols May promotion dari Mary Kay. Hihihi.
 
Let me start with the Spring Soap Set. Aaaaa. This one really caught my attention tauuu. The packaging is very sweet. Tak caya cuba la tengok bawah ni.
 
 
wahhh. dah rasa macam jalan-jalan kat garden dahh. bestnye!
 
Next is Younger Looking Set. Ni sesuai untuk kegunaan para ibu-ibu diluar sana. Bukan anak-anak je nak kulit sihat nampak muda okay.
 
 
 
Another set that makes me feel like buying. Hihi. The Cool Confident Set. This one is for body. Toning lotion, cellulite gel cream dapat fee body wash & shave yang sangatttt wangi tauuuu.
 

 
 
Last but not least, the last pampering set is the three formulas of botanical effect mask. Mask from Mary Kay is the best guys! Kalau bole nak pakai tiap2 malam sebab rasa sangat selesa. Berry niceee!
 
 
 

Okay. Actually ada lagi promo untuk bulan, nanti kita update lagi okay. Ada sapa2 nak grab promo2 ni? Bole PM kite okay.
 
p/s: rasa macam nak beli semua utk diri sendiri jeeee. hihi.
 
Okay, selamat malam. Muahh.
#jubs_marykay
 
 

Monday, May 2, 2016

~Mary Kay Product Review #skinvigorate~

Assalamualaikum!

Hello readers. Dah makan ke belum? Okay, pastikan anda semua dah makan kerana entry hakak hari ni akan memerlukan tenaga yang lebih untuk baca kerana ia bakal menggegarkan pucuk naluri anda. Hahahaha, Takdelah. Kidding. 

Seperti yang dijanjikan, hari ni aku nak buat review salah satu produk dari Mary Kay. My first review la kiranya. I want to start with 

Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush. 

Hoyeahh! Sape yang pernah try boleh seppp2 bom2 laga punggung satu kali! Memang berjoget bile tiap kali nak pakai skinvigorate ni. Jadi apa yang speselnya alat pencuci Mary Kay ni? Adakah dia mampu mengubah wajah anda persis bidadari? Siapa yang suka baca, bole baca dekat sini



Secara mudahnya pencuci ni:

1. battery operated - dia takde wayar. ko boleh bawak pegi mana2. kalau pegi travel ke balik kampung ke senang kan? tapi jangan la lupa bawak bateri. haha

2.waterproof - yang ni boleh kena air. tapi bukan la maksudnya ko bole bawak masuk menyelam sambil cuci muka dalam air plak. okay. bila nak basahkan brush dia ko bole je lalukan kat air sinki tu. 

3.saiz - sesuai tak besar sangat. just nice that it fits your palm. macam kau pegang mikrofon tu. haaa

4. pembersihan yang maksimum - brush dia lembut je. dia bole berputar dengan 2 kelajuan yang berbeza. ko bole pilih. nak laju mcm need for speed or nak perlahan je but either one kesan dia memang lebih bersih dari cuci pakai jari.


Every box of Mary Kay Skinvigorate Cleaning Brush comes with batteries and 2 brushes. Bole bertahan selama 6 bulan (3 bulan untuk setiap berus la lebih kurang). Berus tu bole dibeli berasingan kalau dah tamat jangka hayat dia. Gituuu.

Aku tak pernah cuba jenama lain. First time guna and now i'm stuck with it. Kerana perbezaan dia sangat ketara. Rasa kulit lebih lembut dan licin. Pori dah makin kecil. Aku rasa aku ada masalah white head yang kritikal jugak dekat dagu dan sekeliling bibir. Now slowly dah hilanggggg. Magis i tell youu.

Best kan? Aku pun guna pagi dan malam je, Letak pencuci kat muka. Kat dahi, hidung, pipi kiri dan kanan dan dagu. Lepast tu guna la pencuci tu. Ikut manual dia 15 saat setiap area. Maka aku pon mengira la kuat-kuat macam main hide and seek tu. Haha. No lah. Kalau tak paham, bole tengok kat bawah ni.


video



Haaa. Nampak tak kekotoran yang tertinggal kat berus tu. Bayangkan apa yang tinggal lagi kat muka kite bila cuci pakai jari. But again, terpulang pada individu. I'm just sharing this, but it is highly recommended. 

Saya dah rasa perbezaannya. Anda mau jugak? PM me okay. After all, i'm you Mary Kay Independent Beauty Consultant. Muaahhh.

Till then. Nanti kita buat review lagi okeh. :)


~juliana_mary_kay~

Sunday, May 1, 2016

~Dunia Baru Bersama Mary Kay~


Assalamualaikum!

Hello again dear readers! Hope you guys are having an awesome weekend! Almaklum la Monday is public holiday. Hari pekerja ye. So happy hari buruh yeeee. So to make it a not so short but very sweet entry, i just want to share with you my current obsession. Hihi. Berapa banyak karen daaa. Anyways, just so you know, i have just joined to be part of Mary Kay team. Oh yeah. I am an Independent Beauty Consultant of May Kay. How i started is a bit funny but i'll share about it another entry InsyaAllah. 




 
Malu2 nak selfie time ni so selfie dari cermin je laaaa. 




 

Merasa mask botanical effect F1, F2 & F3. Ignore saiz bola mata ala2 ping pong tu. Takleh watpeee.




Jenggg jenggg. Before and after make up. Nampak cerah sikit kan???? Tapi tu effect lighting sebenarnya. Bukan sebab produk ni kasi cepat putih okayyy. Jangan salah faham. Ada banyak lagi yang boleh diperbaiki. Seperti kening tu. Hihi. Barang2 make up dia sangat cantikkkk. Buktinye tengok la aku ni. Dari tak cantik dah jadi pari-pari. Hahahaha. Pleaseee pleaseee buy them. From Mary Kay. Through meeee. Hahaahahaha.


yang atas ni plak partner yang duduk sebelah aku. the first 15 minute masing-masing macam malu-malu la. maklumla dua2 pon first timer. pastu dah tak ingat apa dah. gelak2 mcm dah kenal 10 tahun, which is also one good thing i get from Mary Kay. Bonding tahap manis koko krunch. Happy indeed to make new friends.





Yesss. Yang ni la recruiter saya. Senior Beauty Consultant Miss Afiqah. Gorgeous aint she? Nampak je tinggi. Tapi adik-adik je ni. (ape kaitan?)

 

Dannn ini adalah wanita-wanita cantik yang aku baru kenal semalam.  
Yang lima dari kanan is our sales director. Mira nama dia. The prettiest of all. Hihi.


Nampak tak betapa aku teruja. Time aku menaip ni pon aku still terbayang-bayang la muka-muka cantik wanita-wanita ni. I was inspired by each of them. Masing-masing ada kehidupan dan cerita mereka tapi ramai antara mereka ni yang dah capai macam2 dalam Mary Kay. Kalau mereka boleh, mengapa tidak akuuuu? Kalau aku boleh, mengapa tidak kauuu? Kannn? Haha. 

Alright. Till then. Nantikan entry seterusnyeeee. Stay tuned. Muahhhh.


p/s: anda berminat nak tau lebih lanjut tentang produk Mary Kay? bole info kat hakakkkk. After all i'm your Mary Kay Independent Beauty Consultant. :)